הפקעת קרקע

Table of Contents

ממשלת דרום אפריקה אומרת שתתקן את החוקה כדי לאפשר הפקעת אדמות ללא פיצוי כדי לתקן עוולות היסטוריות שהותירו את המדינה בעיקר בידי מיעוטים לבנים. דרום אפריקה, הנשלטת על ידי ה- ANC, רוצה לשנות את חוקתה בכך שהיא מאפשרת הפקעות קרקעות עם פיצוי כדי להתמודד עם אי-שוויון גזעי מתמשך בבעלות על קרקעות.

התוכנית היא לחזק את הזכויות של דרום אפריקאים לרכוש ולהנגיש קרקעות לעובדים בה. היא מקווה להגדיל את מספר החקלאים שיכולים לחכור או למכור את אדמתם באופן חופשי יותר, כאשר סין עדיין בפיגור. בצריכת משק הבית.

מי שמאמין שרעב

הוא בעיה של המאה העשרים עקב הפקעת רכוש, צריך לשקול את הדוגמה של ונצואלה, שם הייצור החקלאי קרס בשנים האחרונות עקב "הפקעת" אדמות חקלאיות. ונכסים אחרים, ואחריהם "הפקעת מפעלי דשנים". הנושא הוא שרכוש שהופקע למטרות רפורמה בקרקע והועבר למוטבים פרטיים נחשב ל"רכישה "על ידי המדינה. במקום שהממשלה תשמור על שליטה מלאה, אדמות שהופקעו על ידי הממשלה ללא פיצויים אלא על ידי תובעים שהוכיחו בהצלחה שהנכס אכן שייך להם והופקע בעבר מוחכר חזרה ל בעלים חוקיים. ממשלת ונצואלה תפסה רכוש מצד מקורבים נאמנים ותומכים פוליטיים של המשטר, אשר באופן לא מפתיע הם לעתים רחוקות חקלאים יעילים. לפיצוי המשלוח, שלא ניתן היה לספק לו שום תואר או תיעוד, הגיע סדרה של תפיסות, כאשר ממשלת ונצואלה החרימה את רכושם של "מקורבים" של המשטר הנאמן ו"תומכים פוליטיים ", שלא במפתיע, היו נדירים אם בכלל חקלאים יעילים.

כדי שהפקעה תהיה כלי שימושי, יש צורך בחקיקת חלוקה מחדש המאפשרת אותה וקובעת מה חייב לקרות לאחר שהמדינה תרכוש את הקרקע. חוק כזה הוא "חוק ההפקעה", המסדיר כיצד הממשלה יכולה לרכוש קרקעות מאנשים פרטיים לצורך בניית כבישים ומסילות ברזל. הגדרת ההפקעה קובעת כי החוק נבחן ונקבע רק כאשר המדינה רוכשת את הנכס. הוא קובע הצעת חוק שנבחנת וקובעת השעיה, אך רק אם מדינה רוכשת את הקרקע.

ניתן להשיג זאת רק על ידי שינוי בפועל של סעיף הרכוש להגדרה מחמירה יותר של הפקעה כגון "הפקעת רכוש" או "איסור רכישת קרקע."

בעוד שרוב המיקוד היה על העברת קרקעות ללא פיצויים

לימדו אותנו שהצלחה תלויה במתן הכנסה קרקעית חזקה למי שחווה את האדמה. אסור לנו לשכוח כי יש להחשיב הפקעת קרקע בפיצוי תמיד כאמצעי להשגת אותן מטרות כמו בעלות על קרקעות מבחינת זכויות השימוש בקרקע. זה הכרחי כדי להעביר זכויות שימוש לפעולות שאושרו כמו סלילת כבישים, בתי ספר, בתי חולים ותשתיות אחרות.

מה שאנחנו צריכים זה חוק חלוקה מחדש שמאפשר הפקעה וקובע מה צריך לקרות אחרי שהמדינה רכשה את הקרקע

חוק כזה הוא חוק ההפקעה, המסדיר את יכולתה של הממשלה לרכוש אדמות בבעלות אנשים פרטיים להקמת כבישים, מסילות ברזל, בתי ספר, בתי חולים ופרויקטים תשתיתיים אחרים. זהו כלי שימושי להצלת מנזרים, אך הוא לא היחיד. לאחר תוקפו, החוק יאפשר הפקעת קרקעות ופיצוי על ידי השלטון המקומי בגין הקמת כבישים, מסילות ברזל, בתי ספר, בתי חולים ופרויקטים תשתיתיים אחרים. כפי שנבדקו בזו ובאוסקם (2007), מספר החקלאים העוסקים בהפקעת קרקעות גבוה, כאשר המדיניות הלא-שיתופית מטילה עלויות משמעותיות על החקלאים ובני משפחותיהם. איכות האדמה ורמת הפיצוי שמספקות הרשויות המקומיות נמוכות, במיוחד במקרה של אזורים כפריים. – בהצהרת ההסבר המצורפת הממשלה קובעת כי הפקעה ופיצוי הם מנגנון הרכישה היחיד שיאפשר רפורמה בקרקע ותיקון במקרים מתאימים. החוקה אינה קובעת הפקעת קרקעות או פיצויים, אם כי היא מחייבת את הממשלות לבצע רפורמות בקרקעות באמצעות השבה, חלוקה מחדש ובעלות.

מנקודת מבט של הפקעת קרקעות, סכסוכים מולידים סכסוכים, ותמיד יהיה איזון עדין בין האינטרסים של בעל הקרקע לבין זכויות בעלי הקרקע, ובין בעלי קרקע לבעלי קרקע.

חקלאים בדרך כלל לא שמים לב או מביאים בחשבון את היתרונות של הפקעת אדמות

וחקלאים של מיעוטים לבנים אומרים שהם יחיו בפחד לאבד את אדמתם. הם אומרים שאם הם מאבדים את אדמתם, הם לא יכולים לחיות עם עצמם. קמפיינים למיגור אומרים כי החזרת המדינה לחברי הרוב השחור השולי המסורתי היא הזכות היחידה. אני חושב שברגע שתתוקן החוקה, אין טעם לומר שלממשלה יש את הזכות לקחת קרקעות ללא תמורה.

מומחים אומרים כי החוק לא יסמן את חזרתם לתפיסת האדמות האלימות שהתרחשו בזימבבואה השכנה

שם נתפסו על ידי הממשלה חוות לבנות שחולקו מחדש לשחורים נטולי קרקע. אך היא תלווה בהודעה שתניע את החשש מפני גל חדש של הפקעות קרקע במדינה, בדומה לזה שבזימבבואה. אך סביר להניח שזה לא יוביל לזימבבואה אחרת; מומחים טוענים שזה עשוי ליצור בלבול ובלבול עוד יותר.

דילוג לתוכן