Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Chablis wine

האקלים הקריר באזור זה מייצר יינות שרדונה מהגדולים והטהורים בעולם, בטעמים של האקלים החם בו הם גדלים. בקרירותם של המרתפים הישנים הללו תוכלו לטעום וללמוד את היינות המצוינים המיוצרים כאן, ובאלו נלמד את ההיסטוריה של ייצור היין מכינוי זה בצפון צרפת. המסורת חזקה מאוד באזור גידול היין הזה ואנחנו מקבלים עובדות בסיסיות והיסטוריה כדי להבין וללמוד עוד על האזור הנהדר הזה ועל המגוון הגדול של יינות מצוינים המיוצרים מכאן.

שאבלי מציע איכות מינרלים אקסצנטרית ובלתי חוזרת

וענבי שרדונה בכרם הם גורם מפתח בסגנון יין זה. היינות הטובים ביותר של שרדון הם כל המוצקות, המרקם והמינרליות, אך לכל היינות הללו יש מינרליות חריפה שעומדת בבסיס היינות שלהם, וזו אחת הסיבות שהם כל כך זוכים להערכה רבה. טיפ שימושי עבור אניני הטעם של שאבלי הוא שהוא צריך להיות מיושן ותוסס בחביות נירוסטה גדולות וישנות. גרנד קרוס מיושן בחביות עץ אלון, בעוד יינות בדרך כלל מותססים ומתיישנים בחביות עץ ואז מותססים באותן חביות כדי לתת ליין חריפות טקסטואלית. רוב החאביס והפטיט שאביליס תוססים בחביות עץ אלון, כך שבמהלך התסיסה בחבית אלון מיושנת מתקבל רמז לאלון, אך חלקם מותססים במעט יין מיינות אחרים כמו שרדונה או קברנה סוביניון, מה שמעניק להם חריפות מרקמת. .

אם ברצונך לחוות ניסיון טוב עם שאבלי, נסה את התיאור של Vieilles Vignes על התווית, מה שמעיד כי היין הוא תוצר של גפנים ישנות בהרבה. הכרת המאפיינים הספציפיים של האזור (שיש רק מעטים מהם) תעזור לך למצוא יין טובליס טוב יותר.
כדי לקרוא עוד על יין שבלי וChablis wine יש להעיף מבט ב- wineworld.co.il

שאבלי שייך לבורגון, אך האזור עצמו מבודד מקוט ד'אזור ומבודד באזור משלו. אם אתם רוצים לחוות חוויה טובה עם שאבלי מאזור אחר, חפשו את Domaine de Romanee – Conti, שם מייצרים את היין הלבן.

במקביל

Raveneau הוא אחד המפיקים הבודדים שייצרו יין תחת ארבע הסיווגים של שאבלי. בשאביליס נשלטים ארבעה זני ענבים שונים: שרדונה, קברנה סוביניון, פינו נואר ורוסאן, כולם עשויים אך ורק מענבי שרדנאי. האזור ידוע ברחבי העולם כאזור המייצר יין לבן מענב השרדני. אזור זה נקרא Chabolis ותמצאו בו מבחר רחב של יינות שאביליס, שחלקם טובים כמו בורגון הטובה ביותר, כמו גם מאזורים אחרים בצרפת.

היינות המיוצרים תחת כותרת זו מיוצרים תחת בקרת איכות, זהה לבורגונדי, כמו גם באזורים אחרים בצרפת, כמו שאבלי ושרדי.

למעשה

OG שאבלי הוא הרבה יותר מסתם שמו של היין, זו העובדה שהקנקן לווה רק את השמות. את היכולת של היין להשתמש בהרבה עץ אלון, במיוחד בגרנד קרו, מעריכים הכי טוב עם כוס גדולה של שרדונה בורגונדי. מי שחווה יותר מדי – יינות שרדוני – מרגישים מרעננים מכוס שאבלי. זה לא יין סופר, אלון או לבן שמנפץ את החך בטוסט כמו יינות שרדינאי רבים, אלא יין חלק וחלק עם מספיק אלון כדי לחדור אליו.

רחוק מהעיר – מהעיר – אזור היין שאבלי נשלט על ידי לס קלוס. הייננים מייצרים יין שיכול להתחרות עם מיטב היינות מבורגונדי, שרדונה, קברנה סוביניון, פינו גריג'יו ואפילו עם כמה מהיינות היקרים יותר של הגרנד קרו.

Maison Joseph Drouhin ב Beaune מייצר יינות מעולים מכרמיו

אך גם יינות מצוינים מענבים קנויים. משפחת סימונה פבר, שנמצאת כיום בבעלות שני הייננים האחרים של הגרנד קרו, מייזונס לואי ולטור, שבסיסה ב- BeAune, מייצרת גם יינות איכותיים, בעיקר ממשא ומתן שאבלי, ומייצרת את עצמה.

עכשיו תוכלו לשאול אם שאבלי אמיתי לא עשוי משרדונה

והאם טעמו דומה ליינות שרדוניי אחרים? אם אתם אוהבים את התכונות המינרליות, הארציות, החריפות והחריפות של יין טוב מהגרנד קרו, הרי שהמינרלים בשארון, יינות "שרדניי" של שאביליס, יוצאים מן הכלל.

למעשה

שאבלי עשוי להיות היין הטוב ביותר להבין עד כמה אופיו הסופי של היין מושפע מבחירות היינן. מומחי יין כמו יאנסיס רובינסון סבורים כי היינות של שאביליס הם תוצאה של דרך פשוטה לייצור יין, המועדפת על האזור. במצב הספציפי הזה, הטרור הוא שמעניק ליינות ChablIS איכות משמעותית. את המונח "טרואר" ניתן להסביר בצורה הטובה ביותר על ידי יינות צ'בוליס, מכיוון שזה הגורם המכריע.

דילוג לתוכן