פיצול מגרש

Table of Contents

עלילה מפוצלת (ANOVA) היא בדיקה סטטיסטית המשמשת כדי לקבוע האם מדד חוזר (CRD) של משתנה יחיד (למשל טמפרטורה) או קבוצת משתנים מעניינים שונה משמעותית זה מזה. באיור 2 א, CRd משמש להקצאת גורם עלילה שלם (רמת טמפרטורה) לכלוב התרשים כולו. סכום הריבועים והריבוע האמצעי מחושב כהפרש בין המספר הכולל של הריבועים בשורש הריבועי של כל גורם לבין סכומו.

לאחר הניסוי

משוות את שתי קבוצות המשתנים לפי חלקה מפוצלת (ANOVA) עבור המשתנים המעניינים (רמות כולסטרול). אם אתה יודע לעשות ייצוג מפוצל (או סוג אחר של בדיקה סטטיסטית) של משתנה יחיד, יש לך סיכוי טוב יותר להצליח מאשר אם לא עשית זאת.

תרשים מפוצל עם עיצוב ממדי חוזר ועוסק בעובדה שהוא יכול לתאר עיצוב מקונן חלקית. זה הפך לגורמים מקוננים, מדידות חוזרות ומדידה חוזרת של משתנה יחיד (למשל רמות כולסטרול).

עיצוב עלילה מפוצל

הוא עיצוב בלוקים שניתן להשתמש בו כשיש שני גורמים או יותר. זוהי הזדמנות לאקראי את תכנון הבלוקים בכללותם, לנצל את ההזדמנות ולהכניס גורמים נוספים לכל בלוק. חסום עם אפקטים חסומים אקראיים, חלקות מפוצלות הם תוצאה של העובדה שעיצוב בלוקים יכול להשתמש באותו מספר גורמים (למשל גורם אחד, שני גורמים או שלושה גורמים) אם יש לך שני גורמים אחרים.

העלות הכוללת של ניסוי נקבעת כמעט אך ורק על ידי מספר הגורמים שקשה לשנות אותם ויש צורך להתאים

הקמת מגרש מפוצל חוסכת בעלויות של שינוי יקר של גורם אחד, ובמקרים מסוימים זול יחסית להוסיף תצפיות נוספות לכל המגרש. בעת קביעת סדר הניסויים בעלילה המפוצלת אין הבדל בין קביעת הגורמים המשמשים לעלילה שמתאפסים עבור כל ריצה לבין צילום תצפיות עבור כל העלילה (WP) המספר ב"העלילה השלמה "(WP) תואם לסכום של כל רכיבי המשנה וגורמים המאופסים בריצה, כך שמספר הניסויים הכללי או שווה למספרים בכל חלקת משנה, כאשר ההבדל ב- WP הוא מספר הפעמים שגורם לאיפוס גורם עלילה שלם, ולא מספרו. במקרה זה, זול יותר יחסית לקבוע את סדר הפעלת החלקות השלמות.

הטעות הניסיונית הכוללת של העלילה נאמדת על ידי בחינת השונות המתרחשת במספר ההעתקים הניסויים לכל גורם תת-עלילה

ושיעור גורמי המשנה שנבדקים. מונח השגיאה המשמש לבדיקת המשמעות של גורם עלילה שלם לטיפול מקדים מנופח אם לא מוסר מניתוח אקראי לחלוטין. לדוגמא, אם גורם מזימה חלקי כולל יותר ממחצית השכפול הניסוי, אנו מעריכים את ההסתברות שמספר העלילות לגורם זה (כלומר אחוז הניסויים בהם הוא נבדק) יוערך, ואילו ההסתברות כי חלקה שלמה של אותו גורם יביא לשגיאה של פחות מ- 50% פירושו שלכל גורם העלילה היה או יהיה לפחות מחצית – מספר – העתקים הניסויים.

לדוגמא

בשש חלקות שלמות על פני הלוח היו ארבע חלקות משנה לכל חלק קטן יותר של הלוח, וכתוצאה מכך טעות של פחות מ- 50% בגורם העלילה כולו לטיפול מקדים. גורמי שינויים קשים שוחזרו יותר מפי שניים משינויים קשים בגורמי תת העלילה, וארבעה מהם הוכתרו בארבע עלילות שלמות ובשמונה עלילות משנה.

ניסוי הפעולה המשותפת

הוא אפשרות אחת שיש לקחת בחשבון כאשר יש לך מצב שלגורמים מסוימים יש רמה שקשה יותר לשנות מאשר לאחרים. כאשר ההשקיה קשה יותר מהצפוי, או כאשר ההשקיה בקנה מידה קטן קשה יותר לגוון והשדה מספיק גדול לחלוקה, החלוקה – עיצוב הארץ – הופכת למתאימה. החלקות המוארכות מסודרות כך שדפנותיהן הגדולות יותר צמודות זו לזו, כך שהחלקות המרובעות יכולות להישאר מפוזרות במרחב.

לצורך ניסוי עלילתי מפוצל רצוי

ניתן להשתמש באותן שמונה ריצות, אך יש לשקול היטב את רצףן. גם כאן יהיה חשוב לקבוע את סדר ארבע החלקות באופן אקראי. אם הנסיין אינו רוצה לאפס את הגורמים לכל ריצה, הגיוני יותר לבחור במודע להשתמש בכולם ולעשות זאת בכוונה.

אף שהחבילות מחולקות לשטחים חקלאיים

חלק גדול מהמינוח מתייחס לקרקע. משנים קשיחים נקראים גורמים שלמים, בעוד שמשתנים פשוטים לנקראים גורמים תת-עלילתיים. חשוב לציין כי כל ניסויי העלילה המפוצלים מכילים לפחות תת-ניסוי RCBD אחד, כאשר כל גורם העלילה משמש כבלוק. זאת בשל העובדה שיש לנו גישה למספר רב של הקשרים חקלאיים וביולוגיים בהם תכנון החלקות נפוץ.

דילוג לתוכן