הפקעת קרקעות

Table of Contents

ממשלת דרום אפריקה אומרת שתתקן את החוקה כדי לאפשר הפקעת אדמות ללא פיצוי כדי לתקן עוולות היסטוריות שהותירו את המדינה בעיקר בידי מיעוטים לבנים. ה- ANC השליט של נשיא דרום אפריקה, ג'ייקוב זומה, רוצה לתקן את חוקתו עד סוף השנה כדי לאפשר הפקעות קרקעות ללא תמורה בכדי לטפל בפערים אתניים מתמשכים בבעלות על קרקעות.

התוכנית היא לחזק את "הזכויות בדרום אפריקה על רכוש ולהעמיד קרקעות לרשות כל העובדים בה. היא מקווה להגדיל את מספר החקלאים שיכולים לחכור או למכור את אדמתם באופן חופשי יותר, כאשר סין עדיין בפיגור. בצריכת משק הבית.

מי שמאמין שרעב

הוא בעיה של המאה העשרים עקב הפקעת רכוש, צריך לבחון את המצב בדרום אפריקה, שם הייצור החקלאי קרס בשנים האחרונות כתוצאה מ"הפקעה " "של אדמות חקלאיות ונכסים אחרים, ואחריה" הפקעה "במפעלי דשנים. התבטאו חששות כי רכוש שהופקע למטרות רפורמה בקרקע והועבר למוטבים פרטיים נחשב ל"רכישה" על ידי המדינה. במקום זאת, האדמה שיש לממשלה מוחזר ללא פיצוי או שהועבר על ידי תובעים שהוכיחו בהצלחה שזה אכן רכושם, ולא זה של המופקע בעבר, מושכר לאסדה בעלים גדולים, כאשר ממשלות שומרות על שליטה מלאה. ממשלת ונצואלה תפסה את רכושם של מקורבים נאמנים ותומכים פוליטיים של המשטר, אשר באופן לא מפתיע הם לעתים רחוקות חקלאים יעילים, ואז החרימה את התארים והמסמכים של אנשים שיכולים לספק אותם.

חוק כזה

הוא חוק ההפקעה, הקובע כיצד הממשלה יכולה לרכוש קרקעות מאנשים פרטיים לבניית כבישים ומסילות ברזל. חייבת להיות הגדרה ברורה של מה שחייב לקרות לאחר שהמדינה רכשה את הקרקע, כאשר ההפקעה היא מכשיר שימושי, חוק חלוקה מחדש המאשר הפקעה וקובע מה נחוץ להפצת הרכוש מחדש, וקובע את התנאים לכך. הגדרת ההפקעה קובעת כי החוק יהיה "הפקעה" רק אם המדינה תרכוש את הנכס. עם זאת, הוא אינו קובע שמדובר ב"הפקעות "רק כאשר מדינה רוכשת נכס או מספקת בכלל הגדרות של" מיצוי ".

ניתן להשיג זאת רק על ידי שינוי סעיף הקניין בפועל על ידי הגדרה חדשה של "הפקעה" והגדרה אחרת של "מיצוי" מההגדרה המקורית.

בעוד שרוב המיקוד היה על העברת קרקעות ללא פיצויים

לימדו אותנו שהצלחה תלויה במתן הכנסה קרקעית חזקה למי שחווה את האדמה. אסור לנו לשכוח כי יש לראות תמיד הפקעת קרקע בפיצוי כצעד חשוב להשגת איזון מתאים בין זכויות שימוש בקרקע וזכויות בעלות על קרקע. זה הכרחי כדי להעביר את זכויות השימוש בקרקע לא רק למגזר הפרטי, אלא גם לחברות מורשות.

יש צורך בחוק חלוקה מחדש המאפשר הפקעה וקובע מה חייב לקרות לאחר שהמדינה תרכוש את הקרקע

חוק כזה הוא ביטול חוק ההפקעה, המסדיר את יכולתה של הממשלה לרכוש קרקעות בבעלות אנשים פרטיים להקמת כבישים ומסילות ברזל. זהו כלי שימושי ששימש את הגולים בעבר, כמו בחקיקה של דרום אפריקה לרפורמה בקרקעות בשנות התשעים.

החוק

ברגע שהוא בתוקף, יאפשר הפקעת קרקעות ללא פיצוי של עד 5% משווי הקרקע, כפי שנבדק ב- Zou ו- Oskam (2007). מספר החקלאים העוסקים בהפקעת אדמות בדרום אפריקה, במיוחד באזורים כפריים, הוא גבוה, ומדיניות שאינה משתפת פעולה מטילה עלויות חקלאיות משמעותיות על החקלאים ובני משפחותיהם. על פי מחקר שנערך לאחרונה על ידי המרכז לפיתוח כפרי של אוניברסיטת קייפטאון, התמיכה מצד הממשלות המקומיות במתן פיצויים בגין העברת הכפלה נמוכה גם בקרב קהילות כפריות.

החוקה אינה קובעת הפקעת קרקע ללא פיצוי

אם כי היא מחייבת את הממשלה לבצע רפורמה בקרקעות באמצעות השבה, חלוקה מחדש ורפורמת רכוש. בדברי ההסבר המצורפים נכתב כי "הפקעה בפיצוי עשויה להתרחש רק באמצעות מנגנון רכישה יחיד המאפשר, במקרים המתאימים, רפורמה ותיקון קרקעות.

מנקודת מבט של סכסוכי הפקעת קרקעות נוצר איזון עדין, שהוא נבדק תמיד על ידי האיזון בין זכויות בעל המקרקעין לבין זכותו של בעל המקרקעין להגדרה עצמית.

חקלאים בדרך כלל אינם שוקלים או שומרים על היתרונות של הפקעת קרקעות

וחקלאים של מיעוטים לבנים אומרים שהם אינם יכולים לחיות עם הסיכוי לאבד את אדמתם. הם אומרים שאם הם יאבדו את אדמתם, הם יחיו בפחד ובחוסר ביטחון למשך שארית חייהם. קמפיינים לחיסול אומרים כי החזרת המדינה לחברי הרוב השחור השולי המסורתי היא הזכות היחידה אני חושב שברגע שתתוקן החוקה, אין טעם לומר שלממשלה יש את הזכות לקחת קרקעות ללא תמורה.

דילוג לתוכן